@NewFOCUSRadio
NEDELJNI HOROSKOP
30.07. - 05.08.2018.
Pročitajte zanimljive detalje horoskopa za tekuću nedelju.

OVO JE PERIOD PONAVLJANJA, TAKO DA ŠANSE KOJE ĆE SE UKAZATI TREBA ISKORISTITI SA MUDRIM I VEOMA PROMIŠLJENIM PRISTUPOM SVAKOM OBLIKU ŽIVOTNIH DEŠAVANJA.

Tekst pripremila Dijana Madić,  astrolog, @dijana.astrolog

OVAN
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Osobe rođene u znaku Ovna, u periodu od 30. jula do 07. avgusta, mogu imati nepovoljan uticaj kada su u pitanju donji ekstremiteti i treba da ograniče svoje fizičke aktivnosti, zato što svaki napor može dovesti do problema sa visokim krvnim pritiskom, što je osnovni problem ovog znaka. Može doći do čestih umaranja, iscrpljenosti i do pojave dehidracije. Prehlade, glavobolja, problemi sa visokim krvnim pritiskom, upozoravaju da se treba kloniti preteranom izlaganju na Suncu. Pored svega navedenog, biće prisutne, nestabilnost emotivnog stanja, nervoze i agresivnost. Obavezna je konsultacija sa stručnjacima i što više unositi voća i povrća. Virusi i razne prehlade mogu da poremete ove, inače veoma snažne i energične osobe. Zato je naredni period savršeno vreme za odmor i što više sna i meditacije. Izbegavati saune i bazene, kao i alkohol, masna i teška jela.

LJUBAV: Naredna sedmica bi mogla da bude burna i veoma neprijatna po sujetu, osetljivost, ponos, pravdoljubivost za sve osobe rođene u znaku Ovna. Odnos prema partneru može se pretvoriti u melanholičnost i ravnodušnost. U nekim slučajevima može doći i do raskida veza koje su obećavale brak. Samo strpljivost partnera može uticati na umirenje uzavrelih emocija. U ovom slučaju sledi savet TRI PUTA MERI, JEDNOM SECI. Ne može se popraviti ništa ako se prekine, jer ovo je momenat kada karma kod osoba sa znakom Ovna ima svoj nastup.

POSAO: U ovom periodu ne treba započinjati poslove bilo koje vrste, posebno kada je reč o transportu, turizmu, a takođe, i  investicije koje se tiču akcionarsko-bankarskih ulaganja. Sportisti će ostvariti uspeh, ali sa dosta poteškoća i mnogo nervoze i povreda. Ovo je period kada je strpljenje narušeno i treba se suzdržavati od sopstvenih naleta energetskih uticaja, jer se može preduzeti pogrešan korak, ili pogrešan pokušaj odnosno procena. Ovo je period kada treba mirovati uz određene poslove koji su započeti ranije i lagano ih dovršavati. Oprez kada je vožnja u pitanju.

BIK
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Osobe rođene u znaku Bika, mogu se osećati zadovoljno kada je zdravlje u pitanju. Vitalnost, otvorena čula, osećaji koji donose samo prijatne ukuse, regenerisaće kompletno fizičko kao i duhovno stanje ovih osoba. Dosta provoda, potreba da se pokaže kao odličan domaćin, uspeh u trgovinskim razmenama, poslovima u ugostiteljstvu, modi, cvećarstvu, donose zadovoljavajuće prihode, što će uticati i na poboljšanje zdravlja osoba rođenih u znaku Bika. Ne treba zaboraviti da su ove ličnosti okrenute luksuzu i higijenskim uslovima, što utiče psihološkim putem na njihovo zdravlje. Svaka finansijska mogućnost, koja ima za cilj ispunjavanje luksuznih potreba, utiče na poboljšanje i fizičkog zdravlja. Oporavak od hroničnih bolesti je vrlo verovatan, naročito ako se radi o predelu vrata, grlu, štitastoj žlezdi i astmi. Alergije i koža mogu biti eksponirani zadovoljavajućim tretmanima rehabilitacije i ozdravljenja.

LJUBAV: Ovaj period bi mogao da obeća ljubavne romanse koje se baziraju na prijateljskim i humanim emocijama, što može dovesti do ozbiljnih planova, koje će izazvati razmišljanje o braku. Početak će biti ravnodušan što se tiće seksualne privlačnosti, zato što se ovde radi o ljubavi zaštitničke prirode, brige, nežnosti i pažnje koja umiruje suprotnu stranu. Sreća i planovi će doneti dugoročne okolnosti koje se mogu nazvati lepim, zadovoljavajučim odnosom o kome se sanja, ali retko da se i ostvaruje u realnost, više je priča za bajke. Iskoristite ovaj momenat.

POSAO: Stvaralaštvo, zabava, ponude iz inostranstva na putu, biće prioriteti koji će učiniti da se tokom sledeće nedelje, može očekivati dugoročna, uspešna saradnja kao i odlična zarada na pomenutim poljima. Treba napomenuti da će ponude doći same po sebi. Dovršavanje gradnje i sređivanje enterijera kao i priprema za nova sređivanja čine dobrobit ovim osobama. Bilo bi dobro prihvatiti ponudu za kupovinu nekog vrednog predmeta, koji bi mogao da postigne visoku vrednost u narednih nekoliko godina. Ukoliko nisu imali prilike da ovako nešto rade, mogli bi da razmisle o pomenutom ulaganju. Aktivnosti vezane za Web dizajn bi mogle da donesu razne ponude ali i njihovo ispunjenje. Bez obzira na sve, iako je vreme odmora, u ovom periodu osobe rođene u znaku bika, mogu se nadati dobrim i uspešnim poslovnim poduhvatima.

BLIZANCI
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Blizanci treba da povedu računa o ramenima i mišićima, u predelu koji zahvata gornji deo tela, kako u grudnom košu, tako i na leđnoj strani. Moguće su upale zbog nervoze, glavobolje, loše cirkulacije i neraspoloženja. Zdrava ishranom, bez preterivanja, može ublažiti ili poboljšati tegobe kada su stomačni problemi u pitanju, a mogu se javiti 01, 02 i 03. avgusta. Aktivnost u prijatnom društvu dovode do smanjenja tegoba. Savetuje  se dosta tečnosti, odmor i boravak u prirodi. Trebalo bi izbegavati visoke temperature kao i preterane fizičke aktivnosti. Posebno se savetuje oprez kod osoba sa hroničnim bolestima.

LJUBAV: Osobe u znaku Blizanaca ove nedelje će se vratiti na sve neodređene, nedovršene odnose sa šansom da ih isprave ili dovrše na zadovoljvajući način, bilo da se radi o novoj vezi ili prijateljstvu. Ovaj period je sudbinski i može doneti mnogo intresantnih veza, ali i novih poznanstava. Pronicljivost Blizanaca i njihova intuicija su u ovom periodu na ispitu.

POSAO: Kao i kod ljubavi, Blizanci imaju drugu šansu da dobro promisle i donesu ispravnu odluku kada su poslovi koji su započeli ili želeli u pitanju. Dobro promislite pre konačnog početka poslovnih aktivnosti. Pripreme za projekte koji mogu da donesu velike zarade i promene na bolje, biće prisutne ove nedelje. Odlasci u inostranstvo su poželjni kao i mogućnost ostanka, uz potencijalne ponude za rad. Rad na kreativnim idejama, kao i pisanje, doneće naknadni uspeh. Rad u oblasti marketinga,  i informacionih tehnologija donosi uspeh takođe. Sportovi donose uspeh, ali i potencijalne neprijatnosti, tako da je najbolje da pristupite detaljnom planiranju aktivnosti. Sve u svemu, još jedna šansa je na vidiku, koju treba iskoristiti.

RAK
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Rakovi će biti uspavani, ležerni i lenji. Ovo je period za rekreaciju i nadoknađivanje svega propuštenog kada je zdravlje i lepota u pitanju. Posete dermatolozima, estetskim hirurzima ili kozmetičarima mogu biti veoma korisne i za žene i za muškarce. Nega tela i duha je dobrodošla i postiže pun efekat u narednom periodu. Paziti na stomak. Ovaj period donosi privremene poremećaje mesečnog ciklusa kod žena, kao i potencijalne trudnoće. Preporučuje se dosta šetnji i plivanje. Naravno sve umereno i što više izbegavati agresivne ljude, sredine i sve ono što bi moglo da uznemiri i disharmonizuje psihičku mirnoću i senzibilitet, tačnije nežan osećaj duha osoba rođenih u znaku Raka.

LJUBAV: Kada se pominje ljubav osoba rođenih u znaku Raka, u ovom periodu na prvom mestu se nalazi patriotizam, ljubav prema majci i domu, deci i tek tada prema partneru odnosno partneru ili partnerki. Ovo je period visokog podizanja stepena ljubavi prema porodici i jačanju želje za zaštitom boravišta. Letnje ljubavi su na pomolu. Romantika, daleka egzotična putovanja, lepota druženja i jedna krajnje emotivna i ispunjena veza, može se desiti većini Rakova. Pored romantike tu se mogu probuditi i strasti koje izazivaju magnetsku privlačnost, toliko intenzivnu da će se mnogi Rakovi zaljubiti kao da ne prepoznaju sebe. U ovom periodu se osobama rođenim u znaku raka, na putu sudbine može pojaviti veoma bitna ljubavna veza, koja će doneti sliku nečega što je zatvoreno duboko u njima i što retko, skoro nikada ne priznaju. Ipak će želeti da dominiraju nad osobom koja im bude privukla toliko pažnje.

POSAO: Osobe zaposlene u uslužnim delatnostima mogu dobiti unapređenje ili nagradu, koju su već odavno zaslužili. Vredne osobe koje svoje obaveze časno obavljaju, poštuju slabije, uvek pružaju pomoć i imaju želju da učini sve ucilju razvoja svoje društvene zajednice imače uspeha u narednom periodu. Za osobe rođene u ovom znaku najbolje je da se u ovoj nedelji koncentrišu na učenje i na proveru znanja, jer će ono blistati. Odlična koncentracija, sticanje i umnožavanje novčane zarade, desiće se osobama koje se bave muzikom, filmom i pozorištem. U narednom periodu bi zbog nesigurnosti koje su povezne sa raznim društveno političkim dešavanjima, kao i zbog njihove emotivne nestabilnosti, osobe rođene u ovom znaku trebalo da donose odluka isključivo u skladu sa svojim znanjem i intuicijom.

LAV
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Sunce koje se nalazi u svom vladajućem znaku Lava, donosi kao i kod svih ostalih položaja planeta u natalnom znaku, stanje vrhunca uspeha ali i suprotno tome najosetljiviju tačku tokom čitavog jednogodišnjeg zodijačkog ciklusa. Vitalnost i poletnost kao i opšta regeneracija organizma će učiniti da se osobe rođene u znaku Lava osećaju više nego dobro tokom narednog dvanaestomesečnog perioda. Stabilnost i dobar nervni balans su izraženi ali i spretnost razmišljanja kao i uspešne pregovaračke veštine koje nisu uvek u skladu sa povremenim ispadima arogancije i samouverenosti kod ovih osoba. Ove osobine su izražene posebno kada je potrebno zatražiti pomoć u vezi sa ličnim zdravljem. Lavovi će biti zaintresovani za sve vidove pravilne i zdrave ishrane kao i posete sajmovima koji se tiču svega što bi poboljšalo zdravlje, i dovelo do obnavljanja snage tela i duha. Mogućnost boravka u banjama bi doprineo boljoj stabilnosti neuro-vaskularnog sistema. Obratiti pažnju na sinuse i alergijske kijavice. Lavovi treba da uzimaju što više voća i vitamina C.

LJUBAV: Lavovi će u ovom periodu biti obuzeti isključivo sobom i svojim ličnim intresovanjima. Mogli bi da saznaju za prevaru nekog od svojih bivših partnera odnosno partnerki, ali osim ljubomore koju će pokušati da ignorišu, neće učiniti ništa po pitanju osvete ili prebacivanja. Veoma često će se posvetiti dobrim zabavama i gurmanskim uživanjima, a moguće i prolaznim avanturama sa nekim ko zadovoljava njihove visoke zahteve kada je izgleda osobe u pitanju. Njihovo intresovanje će se u ovom periodu bazirati isključivo na profesiju i poslove.

POSAO: Glamur, lepota, sjaj i bogatstvo, kao i mogućnost prisustvovanja raznim vrhunskim manifestacijama, koncertima, izborima za lepotu, prijemima, modnim revijama, mogu učiniti da Lavovi zarade ali i investiraju u promotivne aktivnosti. U ovom periodu će se potruditi da dosta razmišljaju o određenim poslovima koji im mogu doneti napredovanje u društvu. Iako sa povremenim kolebanjem, vratiće se na položaj gde mogu da očekuju povoljne ishode od svog uloženog truda. Lavovi nikada ne pristaju na osrednje izbore, jer kod njih mora sve da bude na tronu, luksuzno. Sve mora biti original, pošto kopije bacaju koliko god da ih to čini snobovima. Sve navedeno se vezuje za posao i moć profesije kojom se ove osobe posvećuju.

DEVICA
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Merkur kao vladalac Devica a i Blizanaca, nalazi se retrogradivno u znaku Lava. Sve ove pozicije govore o ponavljanju prošlih dešavanja, a posebno zbog Lava koji predstavlja glamur i luksuz. S obzirom da se osobe rođene u znaku Device ne oduševljavaju sa provodima već su uvek pesimistično raspoložene, mogle bi da ublaže svoju napetost tako što će se posvetiti jogi ili bilo kojoj vrsti meditacije koja je blagotvorna za osobe rođene u pomenutom znaku. Veštine meditacije ne mogu da se zamene klasičnim uživanjem i odmorom, što je karakteristično za ovaj znak, jer  su one sposobne da dođu do kontrole na sopstvenom, brzom, urbanom i dinamičnom intelektu. Napomena je da svaka nervoza može da izazove fizičke i zdravstvene probleme. Preporučljivo je da se device posvete sebi veoma ozbiljno, uz stručnu pomoć. Treba da povedu računa o donjem delu stomaka i predelu kičme od struka do kolena. Potražiti pomoć lekara.

LJUBAV: Pedantnost i visoki zahtevi koji su svojstveni Devicama, u narednom periodu će izazvati nesporazume kada su partneri i partnerke u pitanju. Visoki stepen strasti može biti intresantan i iznenađujući za stalnog partnera ali i trenuci koji mogu probuditi zaintresovanost, kako novih, tako već poznatih osoba iz okruženja. Na pomolu je ljubavna avantura u koju se može ući, zbog jake strasti, bez razmišljanja o posledicama i bez ograničenja konzervativnog tipa. Zanimljivo je to što će se sve dogoditi osobama rođenim u znaku Device, supprotno njihovom pristupu, koji je uvek duboko promišljen, što će ovog puta izostati. Budite pribrani kada vam prijateljica ili prijatelj donesu vest o njihovoj zanesenosti i zaljubljenosti. To je potpuna istina, šteta što neće dugo potrajati. Dozvolite im da dožive ono što im se retko pruža kao životno iskustvo.

POSAO: Treba obratiti pažnju da na svim prijemima i događajima koji će uslediti, device mogu da upoznaju veoma važne osobe, koje će im pomoći oko posl, bez obzira da li se radi o privatnom ili državnom sektoru. Ono što će se desiti moglo bi da bude priprema za kasnije ostvarenje korisnih veza i mogućnosti koje će biti perspektivne za poslovne planove od dugoročnog značaja. Mogli bi da razmišljaju o svemu što je vezano za izdavaštvo, kako novih magazina, tako i knjiga. Dugo dvoumljenje će im doneti blagonaklone ishode, u kojima će i sami uživati. Poslovanje u oblasti političkog savetovanja, planovi  u vezi elektronskog poslovanja i infrastrukture će biti na vrhuncu, kao i odnosi sa inostranim partnerima koji će se pojaviti naredne nedelje. Devicama se preporučuje sve samo ne nervoza, detaljisanje koje može izazvati nesporazume, treba držati pod ključem. Odluke o dodatnom školovanju su na pomolu.

VAGA
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Vage bi mogle da imaju povremene probleme sa kožom, što bi moglo da bude reakcija od preteranog izlaganja suncu ili određene neprijatnosti izazvane opekotinama. Zato oprezno u kuhinji ili eventualno na mestima gde bi mogli da dođu u dodir sa vatrom. Najmanje izlaganje bi moglo biti neprijatno. Mogu biti prisutni problemi sa glasnim žicama i hormonima, tj. burne hormonske reakcije na dijete za mršavljenje koje će osobe rođene u ovom znaku koristiti. Iako bi njihova težina mogla da varira, ne bi bilo povoljno da se preduzimaju bilo kakve promene u ishrani, osim rekreacije koja ne zahteva previše napora. Meditacija i izbegavanje glasnog govora može blagorodno delovati na vage. Estete koje će svoje telo izložiti ulepšavanju, moraju to da učine na proverenim mestima, kako ne bi došlo do neprijatnih situacija. Pravi eksperti u medicini i kozmetici mogu pozitivno da utiču na stanje zdravlja Vaga.

LJUBAV: Slobodne Vage će u narednom periodu razmišljati o svom bračnom statusu. Vrlo je verovatno da će se odlučiti da uplove u bračne vode ili za prosidbu, ako su muškarci u pitanju, dok će žene na svoj taktičan način pokušati da ubede partnera kako bi bilo dobro da krunišu svoju vezu brakom. Što se slobodnih vaga tiče oni će pažljivo posmatrati i vrebati prilike koje im se nađu na putu. ovakvo stanje u njima buditi nostalgičnost, želju za susretima iz prethodnih veza. Vage će pokušati da naprave kontakte sa starim ljubavima, prijateljima i veoma strpljivo čekati na njihov odgovor i reakcije. Svi koji su u braku mogu očekivati prijatan period sa sadašnjim partnerom. Romantičnost će biti na prvom mestu, obilasci renesansnih sela magične arhitekture, biće u programu ovih osoba kada je njihov odmor u pitanju.

POSAO: Vage će se u narednom periodu posvetiti traženju novih mesta za stanovanje i boravak ili to može biti vezivanje za enterijer nekog mesta kojem nisu imali vremena da se u potpunosti posvete u prošlom periodu. Javiće se ogromna inspiracija za slikarstvo, modu, krojenje i predloge oko novih detalja kada je modni stajling u pitanju. Šminka i kozmetički preparati mogli bi da donesu prihod kao i sve što je u vezi sa edukacijom i radu na računarima. Mogučnost početka poslovanja ugostiteljskog objekta kao i studija za prodaju dekorativne opreme za slavlje i provode su neke od mogućih aktivnosti. Putovanja mogu biti u vezi sa umetničkim nastupima ili diplomatskim sastancima.

ŠKORPIJA
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Za škorpije sledi period regeneracije i oporavka. Potencijalni problemi sa kožom, kostima i vezivnim tkivom, je nešto na šta bi morali da obrate pažnju. Lečenje sa plodovima koji su direktno u zemlji ili iznad, kao što su, krompir, šargarepa, luk, paradajz, aloja kaktus, borovnica, malina, jagoda i čajevi je blagotvorno za ove osobe. Škorpije u ovom periodu nisu u stanju da pomognu drugima, zato što će njihova potreba za pomoć od strane okruženja biti veća. Poseta banjama i lekarski nadzor su nezaobilazni, kao savet za sve koji su rođeni u znaku Škorpije. Raspoloženje je inspirativno. Odmor i što više sna su blagotvorni.

LJUBAV: Škorpije će tragati za avanturama, ali će posle kraćeg iščekivanja lako odustajati od bilo kakvog vezivanja. To nije zbog njihove nestabilnosti, već zbog toga što naredna nedelja donosi sve vezano za istoriju, osećaj da se posvete tradiciji, da odu na pustinjska mesta ili da budu same sa sobom. Oni će svoje vreme provoditi u manastirima ili će se posvetiti starim klasicima od knjiga do filmova. Razmišljanje o porodici i precima će im biti preče od ljubavno-seksualnih veza i zbog toga će i slobodni ali i oni koji su u dugoj i stabilnoj vezi, želeti da svoje filozofsko i socijalno stanje posvete učvršćivanju i sagledavanju dobrih i loših strana porodice i predaka. Za slobodne Škorpije može se reći da će morati da sačekaju još neko vreme pre nego što im se dogodi prava, duboko spiritualna i zadovoljavajuća ljubavna veza.

POSAO: Završavanje posla koje ima veze sa nekretninama i uspostavljanju stalnog mesta boravišta, moglo bi da se nazire tokom naredne nedelje. Kada su poslovi u pitanju treba investirati u polje nekretnina, naročito rekonstrukciju. Predstoji dobar period za zubare, ulaganje u plemenite metale, kupovinu nakita, vrednih slika, restauraciju antikviteta. Spiritualna strana intuicije govori o uspesima kada su u pitanju svi koji se bave ezoterijom i okultizmom, religijom kao i uspeh vezan za osobe koje se bave muzikom i pozorištem. Uspešne i socijalno angažovane ideje koje će se objaviti ili javno predstaviti, mogu doneti veoma zanimljiv i uspešan period osobama rođenim u znaku Škorpije. Uzevši u obzir da se radi o periodu kada su svi pomalo zbunjeni i može se reći nesigurni zbog straha od budućnosti, škorpije će imati tu moć da sve razjasne i predstave kristalno jasno i prikladno svima koji moraju da se suoče sa budućnošću.

STRELAC
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Zdravlje Strelca bi moglo da se poboljša u odnosu na prethodni period u skaldu sa njihovom vitalnošću i energičnošću kao i vladajućom planetom u znaku Škorpije. Njihova moć da se izdignu i uvek nastave dalje, biće posebno izražena u ovom periodu. Ne bi smeli da se oslanjaju na svoje bezrezervno verovanje i davanje poverenja osobama sa kojima su u kontaktu iz razloga što bi mogli da budu obmanuti i prevareni.  Osobe koje će ih povrediti i napakostiti im,mogu da ugroze strelčev položaj u društvu i da dovedu do materijalnih gubitaka. Ove aktivnosti dovode Strelca u stanje pojačanog neraspoloženja. Savet je da se uzdaju isključivo u svoje veštine, znanje i osobe koje su članovi njihove porodice. Može doći do variranje krvnog pritiska, potrebno je obratiti pažnju na donji deo stomaka. Ovo je idealno vreme za banje, i tretmane koji su bazirani na tečnostima.

LJUBAV: Strelci koji su slobodni imaće mogućnost da se dobro provedu i nešto što im može doneti paralelne avanture  i moguću zaljubljenost. Oni koji su u vezi mogu da se pohvale odličnim odnosom sa svojim partnerom. Moguće ponude za brak kao i veoma izražena želja za umerenom i na neki način staromodnom ponašanju u vezi. Uspeh i sreća dolaze kroz strpljenje, što nije uvek karakteristika za Strelca. Prisustvo njihove vladajuće planete Jupitera u Škorpiji, biće u mogućnosti da izdrže ono što jedan čovek teško podnosi na planu duhovnog i fizičkog bola. Tako nešto im donosi uspeh na svim poljima. Treba da se suzdržavaju od naleta ljubomore svojih partnera ali i sopstvenih. Bez dominacije i sa dosta tolerancije mogu da naprave jednu neraskidivu vezu koja će potrajati i uspeti. Sva ova previranja sa ponekom zaverom, koja će inteligencijom Strelca biti izbegnuta, mogu se pronaći u položaju planeta i znakova naredne sedmice.

POSAO: Obnavljanje starih poslovnih veza, kao i uspostavljanje novih doneće prihode i stalna kretanja. Mogućnost povlačenja vidljivih poslovnih poteza, donosi inovatorske i uspešne podvige na svim poljima posebno kada je reč o javnim poslovima. Okružite se sa ljudima koji svoje veze i filozofsko socijalna tumačenja pretvaraju lako i uspešno u materijalne dobitke. Investicije koje se tiču nakita, plemenitih metala, marketinga, ugostiteljstva su poželjne u narednom preiodu. Za iskusne Strelce ovo je odličan period za početak poslova koje Strelci umeju da uokvire i ulepšaju. Takođe, investiranje u sirovine od tekstila do nafte, moglo bi da se uzme u razmatranje ali i marketing, bankarstvo, ugostiteljstvo, muzičko i uopšte umetničko stvaralaštvo, od pevanja i komponovanja, slikanja i samog predstavljanja javnosti, saradnja sa televizijama i medijskim kućama. Sve pomenuto donosi moć i poštovanje od strane svih osoba u okruženju. Naredni period je siguran za uspeh i moć, posebno kada se radi o istrajnosti i upornosti osoba rođenih u znaku strelca.

JARAC
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Osobe rođene u znaku Jarca mogu u narednom periodu imati probleme sa kostima, zubima i mišićima. Glavobolje i bešika će biti osetljivi kao i hormonske reakcije koje mogu da budu razlog sporijeg rada nadbubrežnih žlezda. Adekvatnom ishranom, sa više voća i povrća a manje soli, moći će da stabilizuju kompletno stanje organizma. Izbegavati previše mleka, s tim što se može konzumirati kiselo mleko. Piti vodu bez unošenja kafe, gaziranih pića i svih sintetičkih supstanci. Voda bi trebalo da bude blago gazirana. Jarčevi treba da se posvete masaži, korišćenju lekovitog blata i plivanju. Treba da čuvaju sinuse i da se dosta odmaraju. Boravak na moru i šetnje po šljunkovitim plažama su naročito poželjne aktivnosti. Ovo je period za planiranje pomenutih putovanja. Samo izučavanje medicine i zdrave ishrane moglo bi da pomogne ovim osobama, kao i ishrana makrobiotičkog tipa, od žitarica do barenog povrća, šargarepe, boranije, graška, paradajza. Od voća limun i grejfrut mogu uticati na bolje stanje zdravlja ovih osoba.

LJUBAV: Naredni period, pored pasivnosti, izaziva kod Jarčeva potrebu za formiranjem porodice. Slobodni Jarčevi će ozbiljno početi da se pripremaju da ozakone svoju vezu prema običajima i prikladnim konzervativnim shvatanjima. Iako imaju filozofsko razmišljanje o ljubavi, ove osobe će ipak početi da razmišljaju o porodici kao delu društvenog opstanka i socijalnog napretka. Osobe rođene u znaku Jarca imaju potrebu da poštuju partnera i stvore mu svaku udobnost. Naredna nedelja će učiniti da se mnogo toga desi i ponese ove osobe ka jednom prijatnom ljubavnom periodu, koje će da traje duže nego što i sami mogu da veruju. Putovanja na mesta koja su poznata po čuvanju relikvija, dogodiće se do kraja godine, a ponude dolaze baš u narednom periodu. Italija, Španija, Nemačka, Engleska, Turska i Grčka su zemlje koje će ove osobe posetiti sa svojim partnerima. Moguće su poslovne veze sa Skandinavijom i Rusijom.

POSAO: Kao što je pomenuto, odlasci i kontakt sa inostranstvom su neminovni na poslovnom planu. Putovanje u inostranstvo, druženje sa novinarima i ostvarivanje poslova koji su započeti od pre nekoliko meseci postaje moguće. Otpočinju aktivnosti koje bi mogle da donesu konačan završetak ili privođenje kraju pregovora, koji već traju, u narednom periodu . Odlična zarada može doći od investicija u nekretnine i razvoj elektronskih uređaja. Ove osobe su odlični lekari, matematičari, ekonomični su i znaju da štede, ali ne bi bilo pametno da preteraju u tome. Kriza problema sa novcem će proći vrlo brzo. Investicije u elektronske uređaje ali i u razvoj informacionih sistema može doneti dovoljno materijalnih dobara, koja se mogu nalaziti i u dalekim zemljama. Strpljivost je osobina koju jarčevi treba da primene u pregovorima kada je posao u pitanju, ali bi trebalo  povremeno da odlaze u manastire i crkve kako bi seodmorili o regenerisali snagu koja će im biti potrebna za koncentraciju i razvoj poslova kojima se bave.

VODOLIJA
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Zdravlje Vodolija će biti osetljivo posebno kada su meka tkiva u pitanju. Ništa katastrofalno, ali ipak smetnje neće biti prijatne, znajući da su Vodolije na opoziciji od Sunca, što izaziva jaku nervozu, depresiju i opštu osetljivost. Treba im dozvoliti da rade što žele, da im se ispunjavaju želje i da dobiju ono što su dali i učinili u prethodnom periodu, a poznato je da se humanost ovog znaka koliko ceni toliko i zloupotrebljava. Imaju sklonost ka samosažaljenju, tako da im pažnja i sve što im se sviđa bude doživljeno kao iznenađenje. Vodolije vole iznenađenja, dok njihovo raspoloženje ide od jakih strasti i ushićenja do duboke malodušnosti i melanholičnosti. Savetuje im se da što više putuju, da menjaju mesta boravka i budu voljeni. To može da utiče na sve potencijalne neprijatnosti vezane kako na fizičko tako i na psihičko zdravlje.

LJUBAV: Osobama rođenim u znaku Vodolije naredni period obećava susrete sa zanimljivim ličnostima, interesantnog društvenog statusa. Pre nego što se odluče na vezu sa bilo kim od pomenutih osoba koje privlače, moraju da uspore i promisle, pre nego što se razočaraju u ono što su očekivali. Idealizacija vodolija je njihova osnovna odlika. Vodolije treba da povedu računa o svojim odlukama i da imaju pristup sa rezervom prema osobi koja ih privlači, da ne bi došlo do razočaranja. Iako su osobe poznate po pristupu – SVE ILI NIŠTA, ipak je savet da ostanu umereni, posebno kada je u pitanju deljenje emocija.

POSAO: Ovaj period je prazan hod kada je posao u pitanju, osim ako se ne bave poslovima vezanim za rentiranje ili prodaju plovila i jahti i svih drugih poslovnih aktivnosti vezanih za zabavu na moru. Kao veliki avanturisti, ove ličnosti bi mogle da se upute na regatu ili da je organizuju što im može doneti veliku zaradu, kao i da se upute na daleke plovidbe i krastarenja. Savetuje im se jedriličarstvo. Bavljenje fotografijom, inovatorskim idejama u vezi sa muzikom i stvaralaštvom na polju svih umetnosti, mogle bi da donesu dobrobit kao i rad u telekomunikacionom sektoru kao i pronalasci vezani za medicinu ili hemiju. Ovo može biti više period dovršavanja započetih i zanimljivih poslova. Mogli bi da troše više nego obično i zato će nastupiti manji period novčane krize. Oprezno na svim vidovima životnog kretanja.

RIBE
HOROSKOP
Banner image

ZDRAVLJE: Zdravlje osoba rođenih u znaku Riba se neće menjati, ali će zato snovi biti bogati i u zavisnosti od položaja Neptuna mogu doneti veoma zanimljive prikaze koji se mogu iskoristiti kao inspiracija za stvaralaštvo i kreativnost kojima su ove osobe nadarene. Treba uzimati dosta tečnosti kao i mekanu i softanu hranu, od povrća cvekla, supa, riba, piletina, mladi sirevi i mlečni sladoledi. Pomenuto im daje vitalnost i utiče na njihovo dobro raspoloženje. Italijanska hrana, vino i sok od kupine, bili bi odlični sastojci koji utiču na krv i imunitet osoba rođenih u znaku Ribe.

LJUBAV: Romantične, ali suzdržane Ribe, mogle bi da svoje emocije oslobode i dozvole sebi da prepoznaju i upoznaju osobu, koja će ih osloboditi i navesti na ljubav o kojoj sanjaju ili avanturu koja bi im oplemenila stanje duha i donela novo raspoloženje. Novo raspoloženje zaslužuju i značilo bi im kao lepo i korisno iskustvo kada su svi odnosi u pitanju. Znak Ribe kao najsenzibilniji, ali i veoma povučen u svoje dubine, ispoljava te osećaje ponekad nesvesno, imajući ogromnu želju da se zaštiti od grubih i neprijatnih primedbi okruženja. Savet im je da hladnoću koju šire prema osobama koje ih privlače, učine da slabijom, sebe podignu na viši nivo vrednovanja, a sve koji su spremni da ih podcene, dožive samo prema njihovim vrednim ili manje vrednim delima. Svako takvo razmišljanje će im doneti verovatnoću da se upuste u ljubavnu vezu, a ne budu povređene. Potrebno je da iskoriste ovo vreme i ne dozvole da strah od ljudi prevlada. Ostalo je još puno dobrog i plemenitog sveta.

POSAO: Sve što nosi inovacije i inovatorsko stvaralaštvo, kao i humanitarni rad, moglo bi da se pokaže kao odlična poslovna aktivnost. U narednom periodu osobe rođene u ribama, stvaraće zalihe novih predmeta od slika do knjiga, što će biti zanimljivo kada se budu pripremili za organizaciju humanitarnih akcija. Moguće su ponude kada je reč o radu pri humanitarnim organizacijama, i pomoći medicinskom osoblju, iako neke od ovih osoba nisu iz pomenutih profesija. Ponuda iz inostranstva za boravak i pružanje neophodne pomoći kada su Ribe u pitanju, može ih iznenaditi, jer su u poslednje vreme veoma pasivne i ne baš raspoložene za napuštanje svojih udobnih prostora za život. Ipak ništa ne prihvatati sa negodovanjem, već mudrim pristupom i sagledavanjem onoga što je najvažnije ovim ličnostima, pristupiti novim poslovima. Ako se kreativnost odnosi na već započete poslovne akcije, može se slobodno tvrditi da će uroditi plodom.